Is de VS het enige land dat de term Soccer gebruikt voor de sport?
Bram van Kooten 19 jul 0

Introductie: Voetbal versus Soccer

Als je ooit een gesprek hebt gehad met een Amerikaan over voetbal, heb je misschien gemerkt dat ze de term 'soccer' gebruiken in plaats van 'voetbal'. Dit kan voor veel verwarring zorgen, vooral als je gewend bent aan de term 'voetbal'. Maar is de Verenigde Staten het enige land dat deze term gebruikt?

Geschiedenis van de term 'Soccer'

De term 'soccer' is eigenlijk afkomstig uit Engeland. Het is een afkorting van 'Association Football', de officiële naam van de sport. In de late negentiende eeuw, toen de sport populair werd, waren er verschillende soorten voetbal, waaronder rugby football en association football. Om verwarring te voorkomen, werden ze vaak aangeduid als 'rugger' en 'soccer'.

Waarom gebruiken de Verenigde Staten de term 'Soccer'?

De term 'soccer' werd in de Verenigde Staten gebruikt om onderscheid te maken tussen American football en association football. Hoewel de term oorspronkelijk uit Engeland komt, is het nu voornamelijk in de VS dat de term 'soccer' wordt gebruikt. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat American football een van de populairste sporten in het land is.

Gebruik van de term 'Soccer' in andere landen

Hoewel de term 'soccer' voornamelijk wordt geassocieerd met de Verenigde Staten, zijn ze niet het enige land dat deze term gebruikt. Andere landen, zoals Canada, Australië en Nieuw-Zeeland, gebruiken ook de term 'soccer'. Dit komt omdat deze landen ook hun eigen versies van voetbal hebben, zoals Australian rules football en Canadian football.

De term 'Football' in de rest van de wereld

In de meeste delen van de wereld wordt de term 'voetbal' gebruikt om te verwijzen naar de sport die bekend staat als 'soccer' in de Verenigde Staten. Dit omvat landen als het Verenigd Koninkrijk, waar de sport is ontstaan, evenals andere Europese landen, Zuid-Amerika en Afrika.

Variaties in voetbalterminologie

Hoewel 'voetbal' en 'soccer' de meest gebruikte termen zijn, zijn er nog andere benamingen voor de sport. Bijvoorbeeld, in Ierland wordt het soms 'soccer' genoemd om het te onderscheiden van Gaelic football. In Zuid-Afrika, wordt het soms 'diski' genoemd, een term afgeleid van de townships.

Conclusie: Is de VS het enige land dat de term 'Soccer' gebruikt?

Hoewel de Verenigde Staten een van de meest bekende gebruikers zijn van de term 'soccer', zijn ze niet het enige land dat deze term gebruikt. Landen zoals Canada, Australië en Nieuw-Zeeland gebruiken ook de term 'soccer'. Maar in de meeste delen van de wereld, wordt de sport bekend als 'voetbal'.

De wereldwijde liefde voor de sport

Ongeacht hoe je het noemt, voetbal of soccer, de sport blijft een van de meest geliefde en gespeelde spellen ter wereld. Het brengt mensen samen, ongeacht hun taal, cultuur of land. En dat is misschien wel het belangrijkste om te onthouden.